Välkommen

Välkommen

Här kommer du kunna följa de två unga haflingerherrarna Nispero och Bisko. Deras uppväxt, utbildning, små och stora äventyr.

För mig – en dagbok över händelser och framsteg.

För dig – underhållning och historier om två lintottars upptåg.

söndag 8 januari 2012

Stor brun

Alla lintottarna i flocken har ju blivit presenterade. För rättvisans skull kommer här den fjärde flockmedlemmen. Så sist, men absolut inte minst, Pascal!

Pascal
Bernstein - Torboldt

Pascal är sisådär en 170 cm över havet och har därför tagit på sig rollen som den ständige spejaren (eller så är det på grund av Quesas hårda gräsfokusering som han helt enkelt känner sig tvungen att vara den som lyfter mulen från maten och spanar över nejderna då och då.)

Pascal är, som de flesta stora bruna, svenskt halvblod. Han är född 1990 och räknas som gubbe för länge sedan. Jag köpte honom från "min" ridskola för tio år sedan. Han var både lite för stor och lite för pigg för ridskoleeleverna. Trots en riktig dressyrhingst till far har vi bara ägnat karriären åt hoppning. 1.20-klasser har vi lyckats skutta felfritt runt innan vi la tävlingskarriären på hyllan.

1.10 i Harplinge, sista tävlingen i karriären. (Min
ordinarie tävlingsstass visade sig på morgonen
ha åkt med ett flyttlass åt annan riktning.)
Foto: provbild från Matilda Andersson

Pascal är som en stor hund, och hade gärna suttit i knäet om han kunnat. Han lägger gärna hakan på min (eller någon annans) axel, blundar och vilar sitt stora huvud. Mången veterinär har charmats på detta sätt.

Pascal
(och en massa flugor)

En snäll lekfarbor, för småpojkar att se upp till.

Nu har alla i flocken fått lite blogguppmärksamhet!

Inga kommentarer: